Ciorba de "lascute" cu afumatura

de adela1981 in Ciorbe, 1 Mar 2012 | 17478 vizualizari

 

Lascute sau urechiuse cum spunem noi, este o ciorbica de paste cu afumatura , pe care o pregatim foarte des pe la noi. Este o ciorbica tare buna, noua ne place foarte mult. :)

 

INGREDIENTE

  •  un ciolan afumat fara os  
  • 1 morcov  
  • 1 patrunjel  
  • 1 bucata telina  
  • 1 ceapa  
  • sare
  • 1 lamaie/otet  
  • 2 galbenusuri  
  • 200 gr smantana pentru gatit
  • 2 linguri ulei  
  • patrunjel verde  
  • 250 gr paste ( patratele mai mari, lasagne)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de "lascute" cu afumatura:

Nu este foarte greu de facut, se spala bine carnea, daca este de casa, se desareaza in putina apa calduta, totusi este mai sarata decat de la magazin. Se pune la fiert in 3 l  de apa cand este fiert, se scoate si se taie bucatele.  Intre timp taiem legumele marunt  si le calim in 2 linguri de ulei, cca 5 min, apoi  adaugam in oala. Adaugam si carnea si mai lasam la fiert 20 min. Intre timp fierbem pastele al dente dupa instructiuni ( eu am folosit lasagne) si le trecem sub un jet de apa rece. Cand sunt fierte legumele adaugam pastele si luam de pe foc. Lasam vreo 7-8 min, apoi batem galbenusurile cu smantana, subtiem cu putina ciorbica si adaugam in oala. Potrivim de sare , acrim cu lamaie sau otet si adaugam patrunjelul verde tocat.  Asta este tot! Pofta mare va doresc!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de "lascute" cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

iry-gabriela 1

01.03.2012, 20:54

MotanLaOale 1

01.03.2012, 23:29

Dana_Retetegg 1

03.03.2012, 18:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu oase afumate